Cele mai ciudate si interesante sarbatori nationale pe care trebuie sa le stii
Pregateste-ti calendarul, exista multe sarbatori ciudate de care e posibil sa nu fi auzit pana acum. Chiar daca multe dintre aceste sarbatori sunt celebrate de mult timp, retelele sociale si internetul ne ajuta sa aruncam o privire catre sarbatorile nu atat de cunoscute si de multe ori amuzante, a caror popularitate creste in fiecare an.
Citeste in continuare acest articol pentru a vedea care sunt cele mai neobisnuite sarbatori pe care sa le astepti:
6 mai – Ziua Internationala in care nu tinem dieta
Daca te-ai saturat ca toate persoanele din jurul tau sa te intrebe despre rezolutiile de Anul Nou pe care le-ai setat in legatura cu dieta ta, atunci aceasta este ziua ta. In spatele acestei zile sta un mesaj important. Aceasta zi a fost sarbatorita prima data in 1992 si are ca scop sa promoveze o imagine sanatoasa asupra corpului nostru. Ziua asta ar putea sa fie potrivita pentru a avea discutii serioase despre presiunile pe care le simtim pentru a fi mereu in forma sau obiceiurile alimentare nesanatoase. Sau poti sa nu iei foarte in serios toate aceste lucruri si sa iti amintesti ca unele zile trebuie pur si simplu sa fie savurate – spune pas salatei azi si mananca acea prajitura la care te gandesti de mult timp.
25 mai: Ziua Prosopului
E posibil ca asta sa fie una dintre cele mai ciudate din lista. Ziua Prosopului este un omagiu adus cartii Ghidul autostopistului galactic de Douglas Adams. In cartea lui, prosoapele sunt descrise ca fiind printre cele mai practice obiecte si pornind de la aceasta idee, a aparut aceasta zi.
Implicarea este facila: trebuie sa ai cu tine in acea zi un prosop. O modalitate rapida si usoara prin care sa gasesti oameni care au acelasi mod de gandire ca tine este sa iti faci un selfie alaturi de prsosop si sa il publici pe retelele sociale cu hashatgul #towelday. Este o zi interesanta pentru fanii SF pentru ca sarbatoresc cartile foarte cunoscute scrise de Douglas Adams si isi amintesc de toata mostenirea pe care a lasat-o printre noi. Daca nu i-ai citit cartea, poate azi o poti cumpara din cea mai apropiata librarie si vei vedea de ce este un subiect atat de discutat.
7 iunie: Ziua Nationala a Gogoșii
Din pacate, aceasta zi nu este sarbatorita in aceeasi data cu Ziua Internationala in care nu tinem dieta. La prima vedere este motivul perfect sa te bucuri de cateva dulciuri. Cu toate astea, originile acestei zile vin din Primul Razboi Mondial cand gogosile erau oferite persoanelor care luptau in razboi.
Azi, gogosile sunt savurate in intreaga lume. Gogoasa moderna americana isi are originile in danezul „olykoek”. Acest inel din aluat prajit cu zahar a devenit un semn iconic cultural – cunoscut din serialele de desene animate precum Familia Simpson sau din imaginile stereotipale cu politistii care mananca gogosi, acestea fiind gustarea lor favorita. Aromele sunt infinite, poti alege o gogoasa cu glazura de ciocolata, umpluta cu diverse creme sau cu gem. Unele persoane mananca gogosile rotunde, care se potrivesc perfect in gaura unei gogosi americane.
17 iulie: Ziua Mondiala a Emoticoanelor
Ziua Mondiala a Emoticoanelor a fost infiintata in 2014 pentru a sarbatori emoticoanele in toate formele lor. Ziua reprezinta o sansa foarte mare de a folosi mai multe emoticoane in comunicarea ta sau chiar sa dai o petrecere cu aceasta tematica. Chiar daca se pare ca emoticoanele nu au limite, acestea sunt reglementate de Consorțiul Unicode care le gestioneaza in toate tarile si platformele.
Conform Emojipedia, in 2018 au aparut 157 noi emoticoane care au fost aprobate, in total existand un numar total de 2823 emoticoane. De-a lungul timpului, aceste emoticoane au ajuns in telefoanele noastre inteligente si in alte platforme de comunicare din intreaga lume.
26 august: Ziua Cainilor
Ziua Cainilor atrage atentia asupra unuia dintre cei mai loiali companioni ai oamenilor. Vin in toate formele si marimile, aducand fericire in viata noastra. Multi caini au un rol important in protectia noastra si in starea noastra de bine lucrand cu pompieri, politie, ajutand oamenii care au nevoie de un astfel de patruped in viata lor zilnica.
Organizatiile si activistii care saleveaza animalele folosesc aceasta zi pentru a face publice nevoile cainilor care sunt maltratati sau care nu au stapani. Azi putem sa ne luam un moment si sa fim recunoscatori pentru toate modurile in care cainii ne influenteaza vietile si sa ne gandim ce putem face pentru a le multumi pentru faptul ca ne sunt atat de loiali.
Tu ce sarbatoare din cele de mai sus te-ai gandit sa celebrezi?
Produsele noastre
CU prima luna GRATUITA. Pana la 10.000 RON. Flexibilitate maxima, costuri minime