Nu este ușor de trecut peste o situație imprevizibilă, mai ales că de cele mai multe ori aceasta implică și cheltuieli neprevăzute. Unele dintre acestea apar fix când te aștepți mai puțin, de aceea este greu să anticipezi o asemenea situație. O astfel de împrejurare iți poate da bugetul peste cap, iar mulți dintre cei care se confruntă cu urgențe pot ajunge în imposibilitatea de a nu avea banii respectivi.
Conform Institutului European de Statistică Eurostat, jumătate din români văd cheltuielile neprevăzute că pe o barieră peste care nu pot trece. Cu o medie generală europeană de 33.9%, România se află la coada clasamentului cu o medie de circa 52%.
În acest context, fară un plan foarte bine stabilit, urgențele financiare pot fi o adevărată corvoadă. Astfel, nu uita că dacă ajungi în situația în care ți se pare că nu există alternativă, serviciile noastre te pot scăpa din încurcătură! Poți lăsa problema banilor pe seama noastră, iar tu să iți vezi în continuare de planurile tale. Avem pentru tine 5 moduri prin care poți rezolva problema banilor.
1. Fond de urgenţe
Pentru început, vom detalia ce înseamnă un fond de economii pentru a înțelege mai bine ce înseamnă un fond de urgențe. Astfel, fondul de economii este rezervat pentru cheltuieli planificate, în timp ce fondul de urgențe este prevăzut pentru situații care nu pot aștepta.
Urgențele medicale sunt cele care apar în cele mai neașteptate momente și care te vor pune în situația în care va trebui să le rezolvi într-o perioadă scurtă de timp. Și pentru că o plată nu vine niciodată singură, s-ar putea ca pe lângă intervenția propriu-zisa să fii nevoie să mai scoți din buzunar bani și pentru medicamente sau alte suplimente. Altfel spus, acestea implică cheltuieli greu de suportat doar din salariu, de aceea un fond de urgențe este recomandat pentru a te ajuta în situații de criză.
2. Aplică pentru un cont de economii
Cum menționam anterior, fondul de economii conține banii alocați pentru cheltuieli planificate, precum vacanțele, călătoriile, cumpărăturile, cadourile și multe altele. Persoanele care aleg să își facă un astfel de cont sunt persoane organizate care strâng în fiecare lună o sumă alocată pentru ieșiri sau concedii, deci pe scurt, pentru plăceri.
O situație ideală în care mulți care apelează la această variantă financiară și se pot bucura pe deplin de decizia pe care au luat-o este achiziționarea unei oferte de nerefuzat pentru o destinație de vis. Indiferent de suma pe care va trebui să o dai, aceasta este justificată, fiind o achiziție pe care o faci pentru tine.
3. Apelează la un credit rapid
Un credit rapid este soluția care te va ajuta să treci peste orice impas financiar întâmpinat. Fiind o variantă foarte populară în rândul persoanelor care trec prin momente dificile din punct de vedere economic, Ferratum vine în sprijinul acestora prin ușurarea procesului de obținere a creditului, dar și prin condițiile ușor de îndeplinit.
În plus, beneficiile pentru clienții noi sunt numeroase, astfel că dacă accesezi pentru prima dată un credit rapid, vei beneficia de 0% dobândă, cu condiția de a rambursa suma până la data scadentă stabilită. Poți efectua totul online, în așa fel încât să procesul de creditare și rambursare să se întâmple chiar de la tine de acasă.
Creditele rapide s-au dovedit a fi foarte avantajoase și extrem de apreciate în rândul persoanelor care sunt presate de timp și care au nevoie de bani urgent. Nu uita că având în vedere contextul pandemic, actele se trimit în format digital, astfel încât să nu intri în contact cu niciun consultant bancar.
4. Incearcă să reduci din cheltuieli
Dacă ai un buget clar și concis, iar fiecare sumă știi pentru ce activități și obiecte este alocată, atunci încearcă să reduci din cheltuieli, iar banii care iți rămân să îi pui deoparte pentru eventualele urgențe sau pentru situațiile imprevizibile ce pot să apară.
Doar ținând o evidență clară asupra veniturile și cheltuielilor vei reuși să observi câți bani poți economisi cu un minim efort. Astfel, dacă iți schimbi obiceiurile de consum prin înlocuirea ieșitului în oraș pentru a mânca cu preparatul mesei acasă sau renunțarea la diverse obiecte care nu sunt atât de necesare, vei începe să economisești sume de bani suficiente încât să îi poți aloca pentru situații care nu pot fi amânate.
5. Solicită ajutorul familiei şi a prietenilor
Chiar dacă mulți dintre noi nu vor să apeleze la persoanele apropiate, cum sunt rudele sau prietenii, pentru a le cere bani atunci când au ajuns într-un impas financiar, de cele mai multe ori această variantă se dovedește a fi o soluție viabilă.
Totuși, dacă ai ajuns în această circumstanță și ai primit ajutorul cuiva apropiat, nu uita că îndatorarea față de cei dragi poate distruge relații dacă sunt depășite anumite bariere. Acționează cu grijă și fă-ți un plan care să te ajute să iți respecți cuvântul și să returnezi banii înapoi la timp. Evită să ceri bani de la persoanele cu care ai avut probleme în trecut, în care nu ai încredere sau cu cele cu care vorbești foarte rar.
Evită să te confrunți cu impas financiar prin anticiparea acestuia
Oricine poate întâmpina probleme financiare la un moment dat, mai ales dacă sunt puși în fața unor situații neprevăzute. Din fericire există foarte multe metode prin care poți trece peste acestea dacă ai ajuns în impas, dar există și multe metode de a evita să ajungi într-un impas financiar prin anticiparea acestuia.
Un buget personal te va ajuta să observi pe ce și unde se duc toți banii care iți intră în casă, dar și cum poți să îi economisești mai bine. Un semnal de alarmă este momentul în care realizezi că ai tendința de a cheltui mai mult decât câștigi. Dezechilibrul financiar nu ne afectează doar portofelul, ci și sănătatea, echilibrul mental și relațiile cu cei din jur sau cu familia.
De multe ori, un credit rapid, un cont de economii sau un fond de urgență sunt câteva metode care te vor scoate din neplăceri.
Sursă: www.libertatea.ro