Atunci cand te gandesti sa iti deschizi propria afacere trebuie sa iei in considerare o sumedenie de lucruri. In primul rand trebuie sa stabilesti mecanismul aducator de profit; de exemplu, daca vrei sa iti deschizi o agentie de publicitate vei fi nevoit sa te gandesti la felul in care vei castiga clienti, la diversitatea campaniilor de promovare pe care le pui in practica sau la rolurile care vor fi indeplinite de angajatii tai.
Aproape fiecare proces care vine odata cu o afacere noua va necesita din partea ta resurse de timp, de gandire si de bani. In ceea ce priveste gestionarea capitalului implicat intr-o noua firma, noi ti-am pus la dispozitie cateva recomandari.
Organizeaza-ti cheltuielile
Chiar daca cel mai usor este sa apelezi la un contabil care sa se descurce cu fluxul banilor si al facturilor in compania ta, nu strica sa fii atent la cheltuieli. Alcatuieste un bilant in fiecare luna cu pentru a identifica mai clar unde se duc banii tai. De exemplu, poti observa ca exista anumite costuri ascunse de care nu ai fi aflat in mod normal.
Mai ales in primele luni de activitate este posibil sa omiti anumite cheltuieli periodice cum ar fi de reparatii si mentenanta pentru masina firmei sau de protocol si intretinere a spatiului de munca si sa fii nevoit sa apelezi la un microcredit rapid.
Fii responsabil pana iti amortizezi investitia
De cele mai multe ori, primele luni in care afacerea ta ruleaza, profitul va fi inexistent sau foarte mic. Trebuie sa fii pregatit pentru momente demoralizante ca acestea si sa nu intarzii cu plata salariilor sau cu alte cheltuieli vitale pentru functionarea firmei.
Mai ales cand angajatii tai depind de tine iar afacerea nu e inca pe linia de plutire, evita momentul stresant cu ajutorul unui credit rapid nebancar.
Gandeste preventiv
Poate parea contraintuintiv sa scapi de grijile cheltuielilor unei afaceri investind mai multi bani. Recomandarea noastra se refera la conceptul de gandire preventiva care te poate salva de anumite surprize stresante. De exemplu, daca in cadrul unei firme de design si modelare 3D, calculatorul unui angajat se defecteaza, acesta nu va mai putea lucra in conditii optime iar tu vei avea de pierdut.
Mai chibzuit e sa iti faci un credit pe termen scurt inainte ca defectiunea sa se intample si sa asiguri intregii echipei de design calculatoare performante care vor avea un impact pozitiv in rezultatele muncii lor. Astfel, investitia ta va elimina una din modalitatile in care ceva ar putea merge rau cu afacerea.
Desi pornirea unei firme pe cont propriu implica mult curaj si efort, cu cat vei fi mai atent la cheltuieli cu atat iti va fi mai usor sa obtii profit. Tu cum vei pune in aplicare recomandarile noastre?