In ultimii ani, atat bancile, cat si institutiile financiare nebancare au creat cele mai variate oferte de creditare, personalizate in functie de nevoile fiecarui client existent si atractive pentru potentialii clienti. In continuare, pentru a putea folosi corect si eficient instrumentele de creditare, este bine sa stii care sunt diferentele dintre un credit bancar si un credit IFN.
Creditele bancare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, functionand in cea mai mare parte in baza acelorasi principii, fiind diferite numai sumele pe care le poti imprumuta si actele necesare, de la o banca la alta. In ultimul an, majoritatea bancilor au inregistrat scaderi considerabile in randul solicitarilor de credite din partea noilor clienti, tot mai multi oameni descoperind concepul de credit IFN.
Daca ai nevoie de un imprumut rapid nebancar, poti apela la un credit IFN. Creditul IFN este acea suma de bani pe care o poti imprumuta de la institutiile financiare nebancare, tot mai numeroase in ultimii ani in tara noastra.
Cunoscut sub numele de “imprumut rapid”, creditul IFN poate fi accesat in mai putin de 24 de ore de la solicitare, fiind considerat una dintre cele mai bune solutii pentru situatiile in care te afli in dificultate din punct de vedere financiar si ai nevoie de bani urgent.
Daca vrei sa afli care sunt situatiile in care poti avea nevoie de bani urgent, te invitam sa citesti un articol despre acest subiect!
Spre deosebire de creditul accesat prin intermediul bancii, pentru care este nevoie de o multime de acte, un credit IFN poate fi solicitat numai cu buletinul, fara a fi nevoie de adeverinta de salariu, talon de pensie si alte documente. De asemenea, in cazul unui credit accesat prin intermediul bancii, este posibil ca uneori sa fie nevoie de un girant sau o garantie, ca si in cazul creditelor ipotecare. Spre deosebire de acesta, un credit IFN poate fi accesat cu usurinta, fara a fi nevoie de giranti sau garantii imobiliare si fara a fi necesara detinerea unui cont bancar sau a unui card, ci numai prin intermediul buletinului.
Suma de bani pe care o poti accesa prin intermediul unui credit IFN este mai mica decat in cazul unui credit bancar, pentru clientii noi, astfel incat, dupa accesarea primului credit, compania de creditare sa poata evalua calitatea clientului – bun sau rau platnic, dupa caz. In cazul favorabil, ai posibilitatea ca urmatoarea data sa soliciti o suma de bani mai mare decat in cazul primului credit IFN.
Spre deosebire de creditele bancare a caror perioada de rambursare poate ajunge pana la ordinul anilor, perioada de rambursare a unui credit IFN este scurta, poate fi aleasa inca de la inceput si poate fi prelungita, in anumite situatii.
Afland parerile clientilor, reusim sa stabilim o legatura mai stransa cu acestia si sa concepem cele mai avantajoase si utile solutii financiare.
Asadar, creditul bancar poate fi o solutie in cazul in care iti doresti o achizitie costisitoare, precum o locuinta sau un autoturism, insa pentru situatiile urgente, un credit IFN poate fi solutia ideala.