Ce este un erou?
Pentru unele persoane cuvantul erou poate sa insemne un personaj din benzi desenate cu super puteri. Dar noi o sa vorbim mai mult astazi despre alt tip de eroi, pe care ii putem intalni zi de zi.
Gandeste-te la persoana pe care o admiri cel mai mult. Este vorba despre un parinte, un prieten, un profesor, poate chiar o celebritate? Cumva, suntem atat de preocupati sa fim adulti incat gandul de a avea un erou ne face sa ne gandim la ceva copilaresc. In timp ce altii pot spune „Nu am nevoie de eroi” sau „Sunt propriul meu erou” – noi ne intrebam, chiar asa este?
In cautarea primilor eroi
De cele mai multe ori este adevarat ca incepem sa avem eroi cand suntem mici si ca acest lucru este important in acea perioada a vietii noastre. Imi amintesc ca atunci cand aveam 9 ani, ma uitam foarte mult la serialul de desene animate Dragon Ball Z si incercam sa realizez atacuri Kamehameha (sau raze de energie) fiind inspirat de acest serial, impreuna cu prietenii mei. Acest lucru se datora faptului ca personajul principal, Goku, a devenit eroul meu.
La fel ca multi oameni, crescand, nevoia mea de a avea un erou s-a schimbat constant in functie de asteptarile pe care le aveam de la mine. Am trecut si prin faza in care imi spuneam ca nu am nevoie de un erou in adolescenta mea tarzie. Acum vad si simt din nou nevoia de a avea un erou – Am cativa eroi care au foarte multe aptitudini, muncesc mult, au un mod de gandire deschis si sunt si modesti.
Importanta eroilor
Eroii ne pot ajuta sa avem un scop sau o directie. Prin urmare, eroul ales de noi ar putea fi vazut ca fiind corespundentul a ceea ce numea Sigmund Freud „super-ego”, sau persoana ideala ce am vrea sa ajungem cu totii. Sa ai eroi buni este si mai important, din moment ce pot influenta foarte mult o persoana.
De asemenea, eroii pot fi o modalitate foarte buna prin care sa evoluam pentru ca sunt un punct de referinta foarte vizibil. Fie ca e vorba de o vedeta sau nu, poti sa le urmaresti calitatile, personalitatea sau abilitatile si sa vezi cat de mult te apropii de obiectivele tale daca ei vor fi inspiratia ta.
Multe persoane de succes nu numai ca si-au urmat eroii sau modelele in viata, dar le-au si intrecut intr-un fel sau altul. De exemplu, fotbalistul de originie argentiniana Lionel Messi l-a urmat pe Zinedine Zidane, acesta fiind eroul lui personal. Nu a avut nevoie de mult timp pentru a-si intrece idolul.
Steve Jobs l-a privit pe Hewlett Packard ca pe unul dintre eroii lui personali cand era copil. La varsta de 12 ani, a ajuns fara sa vrea intr-un stagiu la HP dupa ce i-a cerut lui Hewlett Packard sa schimbe cateva piese la contorul de frecventa. Mai tarziu, Steve Jobs a devenit un jucator cheie al Apple, intrecand in multe moduri succesul si realizarile lui Hewlett Packard.
Dar eroii nu trebuie neaparat sa fie in lumina reflectoarelor sau cunoscuti international. Pentru multe persoane, unul sau ambii parinti sunt eroii de urmat, chiar si atunci cand suntem adulti.
De exemplu, Printul Mario Max al Germaniei isi vede tatal ca fiind un erou datorita curajului sau, optimismului si dorintei de a nu lasa momentele grele sa il afecteze. Tatal lui a fost copil in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si a trecut prin multe momente dure.
Eroi pe viata
Sa ai eroi este unul dintre lucrurile care aduce frumusete si inspiratie vietii. Eroii pot avea multe roluri din perioada copilariei pana la maturitate – ne ajuta sa ne definim si sa alegem cine vrem sa devenim. Ei ne ajuta sa ne cream valori pe care sa le urmam si ne motiveaza sa fim mai mult decat ceea ce suntem acum.
Cine este eroul tau?
Produsele noastre
CU prima luna GRATUITA. Pana la 10.000 RON. Flexibilitate maxima, costuri minime